Várostörténeti Magazinműsor létrehozása a Veszprém Tv-vel együttműködve

A Sorsvonal – Veszprémi életutak című ,,szubjektív várostörténeti portré” gondolatát az hívta életre, hogy számos olyan ember él a városban, akiknek élete és munkássága példa lehet mások előtt, mégis viszonylag kevés figyelmet kapnak. A portré szerű bemutatáson túl olyan élethelyzetekben szeretné a magazin megmutatni a vendéget, mely nem mindennapi, tehát különleges, érdekes lehet betekinteni a ,,kulisszák mögé” a nézők számára.

Egy-egy kiemelkedő személyiség bemutatásán túl azonban szeretnénk a városunkat, Veszprémet is megmutatni, méghozzá a műsor vendégének szemüvegén keresztül: ő mit tart értékesnek, szépnek, büszkeségre okot adónak a környezetében.

Magazinműsorunk tehát a város kiemelkedő személyiségeit kívánja bemutatni velük készült portré formájában. A beszélgetés személyes hangvételű, de ugyanakkor kitér az életút fontosabb állomásaira, végül pedig személyes, a nagyközönség számára nem látható élethelyzetben is megmutatjuk a műsor vendégét. (Pl.: Dr. Márfi Gyula érsek asztaliteniszezik.)

Veszprémet a portré szereplőjének szemszögéből nézve, az ő általa szépnek, értékesnek tartott emlékhelyet, épületet, városrészletet stb. kívánjuk bemutatni. Innen ered a műsor fő üzenete, mely egyben mottója is:

,,Aki büszke Veszprémre, akire büszke Veszprém”

A Sorsvonal havonta jelentkező magazin, melynek időtartama harminc perc, és háromszori ismétléssel kerül adásba.

A forgatások külső helyszínen történnek egy finom ebéd elfogyasztása közben, mely a műsor vendégének kedvenc fogásaiból áll.

A portrét a város különböző helyszínein készült, azokat bemutató bejátszások színesítik.

 

A műsor eddigi vendégei:

Dr. Márfi Gyula érsek

M. Tóth Géza filmrendező

Ókovács Szilveszter  igazgató-operaház

Érdi Tamás zongoraművész

Támogatóink: