Mindennapok Hősei 

A rendezvény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet azokra az embertársainkra, kik életük során önzetlen odaadással segítik a rászorulókat; munkájukkal, hivatásukkal, életpályájukkal és minden erejükkel. A Városi Nyilvánosságért Alapítvány kezdeményezésére öt kategóriában három héten át lehetett jelölteket állítani és szavazni a mindennapokhosei.hu weboldalon. A közönségszavazás nyertesei csütörtökön késő délután a História Malomkertben vehették át a díjakat. Az esemény házigazdája Porga Gyula polgármester volt. Köszöntőjében a polgármester kijelentette: különleges esemény a mai, hiszen egy olyan civil kezdeményezésről van szó, ami részvételre szólította fel az átlag veszprémieket, az ő kezükbe helyezte a döntést. A kitüntetettek is átlagemberek, így bátran kijelenthetjük, hogy ma a veszprémi átlagpolgárok ünnepelnek. A díjazottak minták lehetnek számunkra, nem csak az átlag veszprémiek számára, hanem a vezetőknek is, hiszen nemcsak helytállnak, de a hivatásukat meg is élik. Nem vezetői kitüntetést kapnak, hanem a közösség elismerését érdemelték ki, és ez sokkal nagyobb jutalom, mint a vezetőktől kapott szép szavak. Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Program miniszteri biztosa, az est fővédnöke elmondta: amikor az emberek hősökre gondolnak, akkor a világcsúcsot megdöntő sportoló, a hazájáért harcoló honvéd képe jelenik meg előttük. A mindennapok hősei viszont azok, akik úgy végzik a munkájukat, hogy saját szempontjaik elé helyezik mások érdekeit.
A kezdeményezés azért is példa értékű, mert fiatalok indították el, számukra fontos, hogy olyan példa álljon előttük, akikre felnézhetnek, akiket követhetnek.
 A díjakat Horváth András rendőr, Szalay Zsolt tűzoltó, dr. Szoboszlai András mentőorvos, baleseti sebész, Husztiné Farkas Katalin szociális munkás és Rácz Zsuzsanna tanár vehette át.

forrás: http://www.vehir.hu/cikk/2013-05-16/hosok-kozottunk

Támogatóink: