Közép-Európa Civiljei

Nemzetközi konferenciát rendeztek pénteken a Pannon Egyetemen, négy hallgató díjat vehetett át.

A Közigazgatási- és Igazságügyi Minisztérium (KIM) támogatásával megvalósult rendezvényen a közép-európai identitásról és civil társadalomról tartottak előadásokat.

Délelőtt az autonómia tárgykörét elemezték az előadók. Stefani Bottoni és Zahorán Csaba a székelyföldi autonómiatörekvésekről beszélt, míg Tadeusz Iwański Krím státuszáról, Lagzi Gábor pedig Sziléziáról tartott előadást. 

A szünet után Vermes Gábor, a Városi Nyilvánosságért Alapítvény kuratóriumának elnöke jelentette be a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar hallgatóinak kiírt pályázat eredményét. A dr. Navracsics Tibor közigazgatási- és igazságügyi miniszter által támogatott pályázatra beérkezett munkákat a Lagzi Gábor egyetemi adjunktus vezette bizottság értékelte, győztesként a négy legkiemelkedőbb munkát benyújtó hallgatót díjazták.

Az elismerést Bognár Klaudia nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgató, Horváth Krisztina és Mester Csíki Anna nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgatók valamint Pálinkás Roland társadalmi tanulmányok alapszakos hallgató vehették át.

A díjátadó után újabb előadásokkal folytatódott a program: délután Lengyelország, Belorusz, Magyarország, Szlovákia és Csehország civil társadalmának állapotával foglalkoztak, valamint Jári Ferenc ismertette a Nemzetközi Visegrádi Alap 13 éves működésének tapasztalatait. 

Támogatóink: