Mutasd meg magad veszprémnek!

Hét veszprémi zenekar mutatkozott be a Városi Nyilvánosságért Alapítvány amatőr zenekarokat támogató tehetségkutató versenyén pénteken.

Dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, az esemény fővédnöke köszöntőjében elmondta, hogy amikor a Városi Nyilvánosságért Alapítvány megálmodta ezt a tehetségkutató versenyt, akkor egy olyan hagyományt szeretett volna tudatossá varázsolni, amely Veszprémet a könnyű zene szempontjából is egy kiemelt jelentőségű várossá teszi. Számos olyan ismert előadó kötődik a városhoz vagy a környékhez, mint Sub Bass Monster, a Holywoodoo, a Hősök vagy a Vad Fruttik. Ahhoz, hogy Veszprém Magyarország Manchestere, a hazai könnyűzene egyik gócpontja legyen, ilyen tehetségkutató fesztiválokra van szükség a jövőben is.

Az induló húsz zenekarból a szakmai zsűri Eloah-át, a Csopak Demizson Orchestrát, a Funk Inctiont-t, a Mozizenekart, a Sapphyre Project-et, a Funkinside-ot, a PlumIsFallin’-t és a Józsa Triót jutatta be a Betekints völgyben megrendezett pénteki döntőre.

A százezer forintos fődíjat a Józsa Trió, a második helyezést a Funkinfection, a harmadik helyezést pedig a Sapphyre Project zenekar nyerte el. Az indulók közültöbben lehetőséget kaptak arra, hogy képviseljék Veszprémet az ország nagyobb fesztiváljainak egyikén. A Julius Hard Kreatív Műhely különdíjaként felajánlott csapatfotózásával pedig az Eloah zenekar térhetett haza.

Támogatóink: