Szemléletformálás a hulladékgazdálkodás és a körforgásos gazdaság területén (KEHOP-3.1.5 )

 • a kedvezményezett neve, A Városi Nyilvánosságért Alapítvány
 • a projekt címe, Szemléletformálás a hulladékgazdálkodás és a körforgásos gazdaság területén
 • a szerződött támogatás összege, teljes projekt összeg 999.980.000 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban), 6 %
 • a projekt tartalmának bemutatása, (a csatolmány felhívásban találod, 1.1-es pont)
 • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.11.30.
 • megvalósult, akkor a tényleges befejezés), még nincs de ez is 2023.11.30.
 • a projekt azonosító száma. KEHOP-3.1.5-21-2021-0003

Magyarország Kormányának felhívása1 környezet, a társadalom és a gazdaság érdekeit együttesen figyelembe vevő körforgásos gazdaság alapelveinek és a fenntarthatóság elérésében betöltött szerepének megismertetése a magyar társadalom és a hazai gazdaság szereplőinek minél szélesebb körében, a hulladékképződés megelőzése, az elkülönített hulladékgyűjtés helyes gyakorlatának megismertetése, a tudatos és felelősségteljes hulladékkezeléssel kapcsolatos szemléletformálási akciók megvalósítása érdekében.

A Kormány az Európai Unió társfinanszírozásának segítségével célul tűzte ki az EU 6. tematikus céljának megfelelően a környezetvédelem és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdítását, valamint a hulladékkeletkezés megelőzése érdekében a környezettudatos fogyasztói szokások, a társadalom értékrendjében a környezetminőség megbecsülésének, mint szemléletnek a növelését.

A cél elérését a Kormány további hulladékgazdálkodási felhívásokkal közösen, jelen Felhívás keretében kiemelten nevesített támogatást igénylő együttműködésével tervezi megvalósítani jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

 1. a Felhívás feltételeinek megfelelő projektet vissza nem térítendő támogatásban részesíti;
 2. a támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekt részére, a Felhívásban meghatározottak szerint, támogatási előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják2, hogy:

 1. projektjük megvalósításával hozzájárulnak a lakosság szemléletformálásához annak érdekében, hogy a fajlagos hulladék-kibocsátás csökkentése, a keletkező hulladék minél nagyobb arányú hasznosítási célú elkülönített gyűjtése, mint cél megvalósuljon.
 2. a megítélt támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.
Támogatóink: